Convenția internațională a tinerilor lideri din statele - membre ale Comunității statelor independente
„Parteneriat digital"

Asociația „Centru de afaceri pentru dezvoltarea economică a CSI", Comitetul pentru dezvoltarea digitală a CSI cu sprijinul Fondului de subvenții prezidențiale și a Comitetului executiv al CSI în perioada din 15 iunie până 10 octombrie 2021 vor petrece - Convenția internațională a tinerilor lideri ai statelor - membre CSI „Parteneriat digital" http://digitalformat.org/
Convenția internațională CSI „Parteneriatul digital" este un eveniment educațional social pentru școlari de clasele 8 - 11, studenți, tineri oameni de știință, ingineri și specialiști IT, start-up-uri și antreprenori, care locuiesc în Federația Rusă și în țări - membri existenți ai Comunității Statelor Independente (publicul țintă al proiectului).
Geografia vorbitorilor și a participanților la Convenție:
 • Federația Rusă (85 de regiuni - entități constitutive ale Federației Ruse, inclusiv: 22 de republici, 9 ținuturi, 46 de regiuni, 3 orașe de importanță federală, 1 regiune autonomă, 4 districte autonome),
 • Membri existenți și asociați ai Comunității Statelor Independente (CSI): Republica Belarus, Republica Kazahstan, Republica Kârgâzstan, Republica Uzbekistan, Republica Tadjikistan, Republica Moldova, Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Turkmenistan, Ucraina.
   Convenția internațională cuprinde mai multe etape, care sunt implementate secvențial pe tot parcursul anului 2021:
   1
   din 15 iunie
   program educațional, pre-accelerator
   2
   august
   online
   3
   22 iunie - 06 septembrie
   accelerator online
   4
   21–23 octombrie
   forum digital cu o „expoziție virtuală" de proiecte, Premiul Internațional pentru soluții IT pentru țările CSI „Nominalizare digitală".
   Piste tehnologice ale hackathonului și acceleratorului
   27 de piste care reflectă formarea de noi piețe mondiale sub influența digitalizării și introducerea tehnologiilor digitale end-to-end:
   FinTech, EdTech, FashionTech, AgroTech, Creative Industries,
   HealthTech/MedTech, FoodTech, MarTech (Marketing and Communications),
   LifeTech, RetailTech, TravelTech and Tourism, Industrial/PipeInsustryTech,
   Robotics, GameDev, AI and Cyber andDataScience, HRtech, Transport and Mobility, PetTech, EcoTech, ArtTech, SocialTech, AntiCovid, CultureCode, BuildTech, EngineeringTech, Biomedtech, CityTech.
   Obiectivele Convenției:
   • Un program educațional pentru formarea de proiecte cu tehnologii digitale la diferite etape de pregătire, care sunt solicitate în rândul consumatorilor de pe piețele CSI.
   • Comunicarea liderilor dezvoltării inovatoare, digitale și tehnologice a CSI.
   • Schimb de expertiză privind noile tehnologii, noi piețe, tehnologii digitale.
   • Formarea unor echipe internaționale, suprastatale de dezvoltatori de proiecte digitale cu implementarea soluțiilor în economiile țărilor CSI.
   • Programul „softlanding" al cercetătorilor internaționali, al echipelor, al proiectelor în domeniul infrastructurii de inovare (incubatoare de afaceri, acceleratoare, parcuri tehnologice, centre de inovare socială etc.) din CSI.
   • Căutarea de proiecte de înaltă tehnologie (inclusiv inovația socială) pentru a consolida dezvoltarea științifică și tehnologică, în calitate de cele mai bune practici pentru „parteneriatul digital" - produse digitale, servicii, platforme.
   • Dezvoltarea unui ecosistem de cooperare între parteneri și publicul țintă în dezvoltarea proiectelor digitale de înaltă tehnologie
    În cadrul Convenției pentru prima dată va fi acordat premiul internațional pentru soluțiile IT pentru țările CSI „Nominalizare digitală" - un premiu independent al Comitetului de dezvoltare digitală CSI pentru echipele de proiect, care utilizează noile tehnologii digitale în afaceri. Premiul va fi acordat companiilor cu proiecte de înaltă tehnologie în diferite etape, acordate pentru cazurile din domeniul transformării digitale. Candidații la Premiul Digital vor primi un statut special ca proiecte recomandate de Comitetul de Dezvoltare Digitală al CSI pentru implementare și vor primi menţiune „Cele mai bune practici digitale".
    Expoziția virtuală a proiectelor Convenției este un navigator digital permanent și o hartă a cazurilor de transformare digitală din CSI. Particularitatea formatului este că vitrina online va fi completată de recenzii 3D și recenzii video ale unor „testeri" reali ai produsului. Expoziția virtuală a proiectelor va începe să funcționeze pentru prima dată din septembrie 2021 și va fi actualizată periodic cu proiecte actuale de ultimă generație.
       Teme ale programului educațional al Convenției:

       • „Devine un unicorn" - instrumente de inovare de la pre-seed la piețele CSI
       • Școala de hackatoni - cum să organizați și să vă conduceți hackatonul
       • Tendințele tehnologice din lume și trendwatching
       • Piețe noi și clubul unicornilor
       • LifeTech - tehnologii pentru societate, inovare socială, antreprenoriat social și impact investing
       • „Cum să înveți să înveți" - softskills pentru lideri și tineri oameni de știință
       • Proprietate intelectuală pentru un startup - părți interesate, tipuri de IP, proceduri, IS-SWOT în funcție de etapa startupurilor
       • Securitate cibernetică și suveranitate digitală - de la problemele cotidiene în rolul unui utilizator de Internet la dezvoltarea de noi tehnologii și startup-uri pentru noua piață CyberTech
       • Proiecte naționale în Rusia - măsuri de sprijinire a startupi și a întreprinderilor de înaltă tehnologie, oportunități pentru tinerii oameni de știință din Rusia și CSI
       • Softskills pentru liderii CSI - desfășurarea negocierilor și gestionarea conflictelor de afaceri, gestionarea timpului
       • Start-ul dvs. la universitate
       • Proiecte digitale și marketing inovator
       • Infrastructură pentru inovare și sprijin pentru antreprenoriat în Rusia și CSI - unde să mergeți cu un proiect de la etapa de pre-seed la etapa de export
       • FinTech și alfabetizare financiară
       • De unde să obțineți resurse pentru proiect - o matrice de surse și algoritmi
       • Economia unității unui startup
        #DIGITALCIS #DIGITALPARTNERSHIP #CIS LIDERI #CISLEADERS
        #DEZVOLTARE DIGITALĂSNG #BECOMEUNICORN
        (#DIGITALCIS #ЦИФРОВОЕПАРТНЕРСТВО #ЛИДЕРЫСНГ #CISLEADERS
        #ЦИФРОВОЕРАЗВИТИЕСНГ #СТАНЬЕДИНОРОГОМ)
        Participarea la toate etapele convenției internaționale este gratuită.

        Participanții se pot înscrie pentru orice etapă și se pot alătura la fiecare etapă, în funcție de preferințe.

        Evenimentele din cadrul proiectului vor fi desfășurate într-un format la distanță - cu accesul participanților (grupurilor țintă) la mediul online.
        Înscrierea la convenție este deschisă pe internet la adresa: digitalformat.org